‼️“Krachttraining is hot” ????‍♀️
en goed voor je hart, lijn en libido, ook volgens het coverartikel in het tijdschrift ‘+gezond’ van deze maand.
Op zich geen nieuws, want ik zie wekelijks als Personal Trainer in de sportschool wat gerichte training doet voor m’n cliënten!
Bijvoorbeeld de man van middelbare leeftijd die moest herstellen na een hartoperatie en nu weer gezond, gespierd en mentaal gesterkt door het leven gaat. Of de jonge vrouw van 20, die in een maand tijd 1,5 kg meer spiermassa opbouwde en daarbij 2 kg afviel en 3 % lichaamsvet verloor. Nog belangrijker is misschien wel dat ze ook van haar depressieve gedachten af is en weer blij door het leven gaat. Krachttraining stimuleert namelijk ook de testosteronproductie (ja, zelfs bij vrouwen)en dat geeft meer energie, meer zin in seks en minder depressieve gevoelens, aldus hetzelfde artikel.
Maar wat me vooral bij bleef na het lezen van dit artikel is dat het zelfs op hoge leeftijd nog loont om te trainen. Zelfs 90-plussers kunnen hun absolute spiermassa met 100 procent laten groeien! Toch maar even langs m’n opa en oma gaan van bijna 90, die nauwelijks meer kunnen lopen. Wie weet, wat we samen nog kunnen bereiken! Maar nog belangrijker is het al om op jonge leeftijd te beginnen, omdat de spiermassa al vanaf je 30ste begint te krimpen.
Dus hierbij nodig ik alle Lelystedelingen tussen de 18 en 90 die slanker, strakker en sterker of gewoon gezonder willen worden om te komen trainen. Zo nodig kom ik naar je toe. Als personal trainer maak ik op basis van een intakegesprek met de nodige metingen een persoonlijk trainingsplan. Desgevraagd aangevuld met een gericht voedingsplan. Zodat je binnen no-time weer strak en sterk in je vel komt te zitten. Wie wordt daar niet blij van?! ??