“You don’t have to eat less; you just have to eat right!”

Wat is gezonde voeding? Vaak kun je wat betreft voeding door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel tegenstrijdige adviezen wat betreft gezond eten en voeding in het algemeen. We gaan terug naar de kern; oude kennis gecombineerd met nieuwe wetenschappelijke inzichten. Door mijn wetenschappelijke studie kwam ik er ook achter hoe ontzettend belangrijk gezonde voeding is. Het is belangrijk dat je begint te beseffen WAT je eet, wat je je lichaam geeft met goede voeding en wat je je lichaam eigenlijk aandoet met ongezonde voeding. Beweging gaat hand in hand met evenwichtige voeding, een gezonde levensstijl en mentale sterkte. Je kan niet alleen veel meer uit je training halen, maar ook gewoon uit het dagelijks leven. Als je niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, kan je lichaam niet optimaal presteren en lijd je onder overgewicht, vermoeidheid of andere klachten. Het hangt allemaal met elkaar samen!

Het is niet zo dat als je elke dag een paar gezonde producten eet, je daarvan ineens gezond wordt. Het gaat om het begrijpen van wat voeding doet met je lichaam. Door veel te sporten en bewuster met je lichaam bezig te zijn voel je je goed en zal je eerder geneigd zijn om gezonde keuzes te maken. Toch weten mensen vaak niet precies wat nou precies „gezond eten” inhoudt en hebben vaak moeite met de praktische omzetting van vele tips en tricks die ze van allerlei kanten meekrijgen. Vaak zijn voedingsadviezen of bekende diëten niet op het individu toegesneden. Sommige crashdiëten leiden zelfs tot spierafbraak in plaats van spieropbouw en behoud. Dat werkt uiteraard contraproductief want juist spieren verbranden meer calorieën. Zodra je terug valt in je oude voedingspatroon, vliegen de kilo’s er zo weer aan.

Samen met jou maak ik een op maat gesneden voedingsplan dat effectief en vol te houden is. Je zult zien dat soms door hele kleine veranderingen je een heel groot verschil kunt maken. Ik geef praktische tips die makkelijk om te zetten zijn. Daarnaast zal ik nog een supplementen advies geven om je voeding nog meer te ondersteunen, denk aan bijvoorbeeld vitamines, mineralen of bepaalde eiwitsupplementen. Je zult merken dat je strakker in je vel komt te zitten, gespierder wordt en je krachtiger voelt.

“Workouts are easy. The real challenges are faced in the kitchen!”

Voor wie nog verder wil gaan en aan bodybuilding doet, is naast de juiste training, voeding van essentieel belang. Je lichaam moet over de benodigde voedingsstoffen kunnen beschikken om te komen tot spiergroei en het gewenste resultaat. Door mijn persoonlijke ervaring in bodybuilding, ken ik de ins-en-outs en heb een paar goede tips en tricks om toch nog net meer uit je lichaam te kunnen halen. Voor het optimaal functioneren en presteren van het lichaam zijn niet alleen de juiste verhouding tussen de macrovoedingsstoffen belangrijk, ook de microvoedingsstoffen spelen een essentiële rol! Deze zijn nodig voor het vrijmaken van de energie uit de macrovoedingsstoffen en van de aminozuren uit eiwit. Ook zijn ze belangrijk bij het goed laten verlopen van veel processen in het lichaam.

Het is jammer te zien dat veel mensen die intensief, soms zelfs elke dag, in de sportschool zijn, toch geen duidelijke resultaten behalen. Vaak ligt dat dan toch aan een verkeerd voedingspatroon en het niet juist inzetten van supplementen. De standaard bodybuilder maaltijd „bakje met rijst, kipfilet en broccoli” is allang verouderd. De kern erachter (macro’s) is oké, maar er zijn zoveel nieuwe wetenschappelijke inzichten en er is inmiddels zo veel meer bekend over optimale voeding voor bodybuilding. Ik erger mij dan ook zeer aan de vele onjuiste informatie die op het internet te vinden is over voeding en krachttraining. Niet elk voedingsschema op internet, supplement die je ziet en tips die je van iemand in de sportschool meekrijgt, zijn geschikt voor jouw lichaam en doelstelling. Elk lichaam is uniek! Ik bied daartoe, naast een intensief trainingsschema, een uitgekiend voedingsplan met bijbehorend voedingssupplementen advies.

Ready to get started?

Ik bied diverse services aan; van lichaamsanalyse metingen en losse trainings-/voedingsschema’s tot zeer intensieve begeleiding en coaching. Zo kan je zelf op basis van behoefte en budget een keuze maken. Natuurlijk adviseer ik graag! Zet jij de eerste stap? Kom naar mijn kantoor voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek!