“I want to inspire people.”

I want someone to look at me and say; because of you I didn’t give up!

Over mij

Sport en een gezonde, actieve leefstijl zijn voor mij een „way of life”. Al van jongs af aan heb ik verschillende sporten beoefend. Van ballet, gymnastiek en tennis tot paardrijden, schaatsen en skiën, om er maar een paar te noemen.

Op mijn 18e vertrok ik naar Oostenrijk, waar ik in eerste instantie naartoe ging om een seizoen skiles te geven. Ik vond het zo leuk, dat ik ben gebleven en uiteindelijk zelfs een paar jaar aan de Body&Health Academy in Wenen heb gestudeerd! Tijdens mijn studie leerde ik het nodige over de werking van het menselijk lichaam, professionele sport- en fitnesstraining en gezonde voeding. Naast veel theoretische vakken (o.a. anatomie, myologie, biologie, voedingsleer, trainingsleer, stressmanagement), behaalde ik ook verschillende fitness licenties; van aerobics, pilates en aqua-fitness tot zelfs qi gong en nordic walking! Als stage maakte ik een exotisch uitstapje naar Bali, waar ik in een Yoga-centrum ervaring mocht opdoen. Mijn afstudeeropdracht richtte zich op Plyometric Training.

Vervolgens heb ik van m’n passie m’n werk gemaakt. Ik startte op m’n 21e met online coaching en gaf via m’n website „be gorgeous with Esmay” tips over fitness, voeding, gezondheid en lifestyle. Ik maakte wekelijks fitnessvideo’s, vooral gericht op het thuis trainen met bodyweight oefeningen. Naast mijn studie en online-coaching gaf ik in het winterseizoen ook skilessen en in de zomer tennislessen aan kinderen en volwassenen. Soms ook Nordic-Walking, Bootcamps en andere groepsactiviteiten.

Het begeleiden van kinderen en volwassenen met sport en het samen creëren (en continueren!) van een healthy lifestyle gaf me zoveel voldoening, dat ik besloot om als personal trainer verder te gaan. Ik deed dit onder meer bij Mrs. Sporty in Wenen, LifeStyle Ladies en PowerPlate in Innsbruck. Ik richtte me vooral op het 1-op-1 begeleiden van mensen door verschillende soorten training en voedingsadviezen.

Alhoewel ik verschillende trainingen kan en heb gegeven, vind ik persoonlijk toch zware krachttraining in de gym het „leukst” en begon voor mezelf met bodybuilding. De combinatie van evenwichtige voeding, optimale training en een sterke mindset helpt mij om gezond en topfit te zijn! Eind 2017 wil ik aan mijn eerste professionele wedstrijd meedoen!

Najaar 2016 besloot ik, op m’n 25e, om naar Nederland terug te keren en wel naar Lelystad, waar ik een groot deel van m’n jeugd heb doorgebracht. Ik kreeg hier de kans om partner bij Gym-Inn te worden en me als Personal trainings- en voedingscoach te vestigen. Ik bied een totaalconcept, want ik geloof in de combinatie van training, beweging en „state of mind”. Oftewel een goede balans tussen lichaam en geest.

Met mijn professionele ervaring en motivatie help ik ook u graag om het beste uit uzelf te halen! Of u nu wat strakker in u vel wil zitten, afvallen, dan wel super gespierd en/of fit wil worden; ik beloof u maximaal resultaat in minimale tijd! Graag nodig ik je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek!

Esmay Alinda Schelwald

Ready to get started?

Ik bied diverse services aan; van lichaamsanalyse metingen en losse trainings-/voedingsschema’s tot zeer intensieve begeleiding en coaching. Zo kan je zelf op basis van behoefte en budget een keuze maken. Natuurlijk adviseer ik graag! Zet jij de eerste stap?

Kom naar mijn kantoor voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek!